Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@06:34:23 GMT

بزرگترین هواپیمای پهن پیکر جهان به پرواز در آمد

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۹۳۹۴

بزرگترین هواپیمای پهن پیکر جهان به پرواز در آمد

تهران - ایرنا - بزرگترین و نخستین هواپیمای پهن پیکر جهان که با 6 موتور نصب شده بر روی یک بدنه دوقلو کار می کند، با موفقیت به پرواز در آمد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این هواپیما روز گذشته (شنبه) نخستین پرواز آزمایشی خود را در منطقه بیابانی «موهاوی» در ایالت کالیفرنیای آمریکا انجام داد.
این هواپیما ساخت شرکت «استراتولانچ سیستمز» است که «پل آلن» یکی از بنیانگذاران مایکروسافت آن را تاسیس کرد و با ساخت چنین هواپیماهایی به بازار خصوصی فضایی به عنوان بازاری سودآور گام می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این هواپیمای کامپوزیت - کربنی سفید رنگ موسوم به 'آر او سی' (ROC) دو بال به طول یک زمین فوتبال در آمریکا دارد و در اولین پرواز آزمایشی خود به مدت بیش از دو ساعت در ارتفاع بالا به پرواز در آمد و بعد در بندر هوافضای موهاوی به سلامت در میان صدها نفر از جمعیتی که در حال تشویق بودند، به زمین نشست.
طراحی این هواپیما بگونه ای است که قادر به پرتاب موشک و نیز فضاپیما تا وزن 500 هزار پوند از ارتفاع 35 هزار فوتی است و از سوی شرکتی ساخته شده که بدنبال تسهیل اعزام ماهواره ها به فضا است.
آلن که به همراه «بیل گیتس» در سال 1975 مایکروسافت را بنا نهاد در سال 2011 اعلام کرد که شرکت «استراتولانچ سیستمز» را با هزینه شخصی تاسیس کرده است.
این شرکت که بدنبال ساخت وسایلی است که قادر به قرار دادن ماهواره ها در مدار است، با دیگر شرکت های آمریکایی از جمله «اسپیس ایکس» و شرکت «ائتلاف و راه اندازی» ارائه‌ دهنده خدمات پرتاب و راه‌اندازی فضاپیما عنوان یک سرمایه‌گذاری مشترک بین سیستم‌های فضایی لاکهید مارتین و بوئینگ رقابت می کند.
«استراتولانچ» اعلام کرده که قصد دارد نخسین موشک خود را از این هواپیمای بزرگ در سال 2020 پرتاب کند.
اروپام ** 9158 ** 1071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هواپيماي غول پيكر كاليفرنيا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۹۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر

شرکت نورث‌راپ گرومَن، پهپاد زیردریایی بدون خدمه مانتا رِی (Manta Ray) را طراحی کرده که ماموریت‌های طولانی‌مدت انجام می‌دهد و محموله‌ها را به اعماق اقیانوس میبرد.

مهندسان یک پهپاد زیردریایی خودران مونتاژ کرده‌اند که آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده (دارپا/DARPA) قصد دارد از آن برای ماموریتهای دوربرد در اقیانوس استفاده کند.

براساس گزارش فرادید، این پهپاد که «مانتا رِی» نام دارد، با الهام از ماهیان پالیده‌خواری به همین نام با بدن‌های الماس‌شکل و باله‌های بال‌مانند ساخته شده است. این نمونه اولیه که شرکت هوافضایی و صنایع جنگ‌افزاری نورثراپ گرومَن (Northrop Grumman) آن را طراحی کرده و ساخته، یک پهپاد فوق‌العاده بزرگ است که می‌تواند مأموریت‌های طولانی‌مدت و بارگیری‌شده را بدون نیاز به پشتیبانی و تعمیرات انسانی انجام دهد.

این پهپاد پس از استقرار، می‌تواند با لنگر انداختن در بستر دریا و خوابیدن در حالت کم‌مصرف، در انرژی صرفه‌جویی کند.

تاد لیویت، معاون سیستم‌های دریایی و اقیانوسی در نورثراپ گرومَن، در لینکدین نوشت: «من هیجان‌زده هستم که یکی از اولین تصاویر مانتا رِی را که به طور کامل در تأسیسات آناپولیس ما مونتاژ شده، بازنشر کنم.»

دارپا برنامه مانتا رِی را سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرد تا طراحی خودروهای زیرآبی را بهبود ببخشد، از جمله توسعه تکنیک‌هایی برای افزایش ظرفیت بار و صرفه‌جویی در انرژی.

این شرکت در وب‌سایت خود اعلام کرده که نمونه اولیه‌ی مانتا رِی نورثراپ گرومَن چندین ویژگی منحصر به فرد را برای ایجاد «غافلگیری استراتژیک» ادغام می‌کند. این ویژگی‌ها عبارتند از خودگرانی، ظرفیت حمل تجهیزات برای پشتیبانی از ماموریت‌های مختلف، عملکردهای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و پیوستگی عملکردی به این معنا که طرح را می‌توان جدا و دوباره سرهم کرد. این پهپاد در پنج کانتینر حمل و نقل استاندارد نیز قرار می‌گیرد، به این معنا که می‌تواند در سراسر جهان حمل و مستقر شود.

دیگر خبرها

  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • اولین خلبان بازرگانی ایرانی؛ کاپیتان داریوش تیمسار
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود